RETSEPTID

Mida pakkuda kala kõrvale

Lihtsasti valmiv värske salat

4 portsjonit
  • 200 g kirsstomateid
  • 200 g värsket kurki
  • 200 g redist
  • 50 g punast sibulat
  • 200 g avokaadot
  • 50 g peedilehti
  • 50 g rukolat

Kaste: 100 ml oliiviõli, 1 keskmise sidruni mahl, 20 g murulauku, 20 g hakitud tilli, soola, pipart.

Sega valmis kaste. Tükelda köögiviljad ning pane kõik salati komponendid kaussi. Vala salatile kaste ning sega kõik läbi. Kaunistuseks lisa näiteks rukkilille õielehti. Suurepärane salat kõikide kalaroogade lisandiks.

Ahjukartulid rosmariiniga

Kodused ahjukartulid rosmariiniga

4 portsjonit

800 g kartuleid
jämedat meresoola
4 spl oliiviõli
8-9 rosmariinioksa

Pane kartulid keraamilisse ahjuvormi, suuremad kartulid võib lõigata sektoriteks. Puista üle meresoolaga ning vala üle õliga. Sega korralikult läbi.

Küpseta kartuleid 180 kraadi juures 30 minutit, lisa juurde rosmariinioksad (võib panna tervelt või siis eralda väikesed lehekesed varre otsast) ning küpseta veel 20-30 minutit.

Sobivad ka eelmisest päevast järele jäänud keedetud kartulid.

Vürtsikas hiina kapsas küüslauguga

Hiina kapsa maitset täiendavad suurepäraselt küüslauk, tšilli ja ingver.

4 portsjonit
  • 500 g peenteks ribadeks lõigatud hiina kapsast
  • 1 porgand
  • 4 küüslauguküünt
  • jupp ingverit
  • 1 tšillikaun
  • 2 tl sojakastet
  • 2 sl õli
  • soola
  • hakitud värsket murulauku või sibulapealseid
  • seesamiseemneid

Laske vokkpannil või suuremal pannil õli kuumaks. Kuumutage selles küüslauk, ingver ja tšilli, lisage ribadeks lõigatud kapsas ja porgand. Vokkige paari minuti jooksul läbi ja lisage siis sojakaste. Segage läbi, lisage veidi vett ning katke pann kaanega. Hautage mõni minut kaane all, maitsestage ja lisage kapsale hakitud sibulapealsed või murulauk ja seesamiseemned.

Hiinakapsa salat
peedi ja porgandi friikartulid

Tervislikud peedi-porgandi “friikad”

4 portsjonit
  • 300 g kooritud porgandeid
  • 300g kooritud peeti
  • 2 spl oliiviõli
  • soola ja musta pipart
  • koriandriseemneid

Lõika porgandid ja peedid u 1 cm läbimõõduga kangideks ja lao ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda õliga ja puista peale veidi soola ja pipart. Sega läbi ja küpseta 200 kraadi juures u 20 minutit, segades ka vahepeal.

Purusta uhmris koriandriseemned ja sega need 1 tl soolaga, raputa valmis köögiviljadele ja serveeri.